Internetin aiheuttamat haitat listattiin – tuntuu varmasti tutulta!

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Palveluiden siirtäminen verkkoon on aiheuttanut sen, että ihmiset käyttävät pitkälle kehitettyjä sovelluksia, puhelimia ja tietokoneita jatkuvasti. Ihmisten tiedonhankinta ja sen kuluttaminen on myös muuttunut sosiaalisten medioiden vuoksi.

Collective Evolution -sivusto listasi valitettavat asiat ja trendit, jotka sosiaalinen media ja internetin arkipäiväistyminen toivat mukanaan.

1. Ääniraidan unohtaminen

Moni voisi ajatella, että ääniraita on suuri osa esimerkiksi videon kokonaisuutta. Moni kuitenkin katsoo useita videosisältöjä ohimennen töissä tai muissa paikoissa, joissa ääniä ei ole sopivaa laittaa päälle. Tämän vuoksi jopa 85 prosenttia Facebook-videoista katsotaan ilman ääniä.

2. Listat saavat ihmiset lukemaan

Ihmisiä houkuttelee mahdollisimman selkeät ja helpot sisällöt, joiden lukemiseen ei mene aikaa. Tämän vuoksi erilaiset listat saavat ihmiset klikkaamaan uutisen ja lukemaan sen vieläpä ilman johdantoa.

3. Seksi myy edelleen

Helpoin tapa houkutella lukijoita on seksikäs tai seksiin liittyvä kuva. Ihmisten tulisi keskittyä lukemaan välillä myös otsikot ja sisältö kunnolla ennen kuin he päättävät klikata kuvaa.

4. Keskittymisen puute

Ihmiset eivät jaksa keskittyä mihinkään kauaa. Kaiken sisällön tulee olla nopeasti katsottavaa, luettavaa ja ymmärrettävää. Tämän vuoksi muun muassa Snapchat on niin suosittu sovellus. Pieneen pakettiin tiivistetty asia onnistuu pitämään ihmisen mielenkiinnon yllä katsomisen ajan, joka Snapchatissa on kymmenen sekuntia.

5. Ihmiset ovat jatkuvasti yhteydessä sosiaaliseen mediaan

Tutkimusten mukaan ihmiset katsovat puhelintaan keskimäärin 46 kertaa päivässä. Kahdeksan tunnin yöunien jälkeen ihmiset selaisivat puhelintaan noin kolme kertaa tunnissa töistä ja muista velvollisuuksista huolimatta.