Teini haastoi mediat oikeuteen nettimeemien takia – tuomarikaan ei ottanut tosissaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australialainen Jnoodles Photography ikuisti taannoin juhlien tunnelmia ja julkaisi kuvat Facebookissa. Kuviin päätyi myös erikoisella hiustyylillä varustettu australialaisteini Ziggi Mosslmani. Miehen kuvista tehtailtiin nopeasti hassuja meemejä nettiin.

Mosslmanin hiustyyli on erikoinen puolikalju, jossa takaraivoa koristaa perinteinen mulletti. Netinkäyttäjät loivat kuvan pohjalta nopeasti meemejä, joissa takamulletti muutettiin esimerkiksi haisunäädän hännäksi. Kuvat levisivät viraalina myös suosittujen lehtien palstoilla. Mosslman pahoitti mielensä.

Nyt nuori mies on nostanut asianajajineen kanteen Daily Mailia, Sydney’s Daily Telegraphia ja Australian Radio Networkia vastaan. Miehen mukaan mediat ovat pilailleet hänen kustannuksellaan ja tehneet miehen tyylistä naurunalaisen. Oikeusjutun käsittely on vielä kesken, mutta käräjätuomari Judith Gibson on antanut jo lausuntonsa asiasta alustavassa kuulemisessa.

– Kantajan silmiinpistävä takatukka on herättänyt suurta kiinnostusta internetissä, mutta suurin osa havainnoista ovat humoristisia tai näppäriä. Kantajaa ei ole verrattu hirviömäisen rumiin hahmoihin, kuten Frankesteiniin, vaan hänen hiustyyliään on arvosteltu naurettavaksi, Gibson sanoi Dazed-julkaisun mukaan.

http://www.facebook.com/JnoodlesPhotography/photos/a.1254837174557307.1073741899.180997828607919/1254838297890528/?type=3&theater