Merenalainen järvi tappaa kaikki sinne eksyvät – tutkijat nimesivät epätoivon porealtaaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2014 Meksikonlahdesta löydetty vedenalainen järvi on saanut tutkijoilta lempinimen Jacuzzi of Despair, eli epätoivon poreallas. Altaan kerrotaan koituvan kohtaloksi lähes kaikille eläville olennoille, jotka eksyvät sinne.

Yli kilometri merenpinnan alapuolella sijaitsevan järven ympäryysmitta on noin 30 metriä ja se on yli kolme metriä syvä. Sen lämpötila on lähes kaksi kertaa suurempi kuin ympäröivässä meressä.

The Inertia -sivuston mukaan epätoivon porealtaan tappavuus selittyy sen korkealla suolapitoisuudella ja lämpötilalla. Suola, rikkivety ja muut öljyiset aineet sekoittuvat myrkylliseksi limaksi, jota merenpohjasta vuotava metaanikaasu lämmittää.

Altaan pohjan kerrotaan olevan täynnä paikalle eksyneiden rapujen ruumiita. Alueen vaarallisuudesta huolimatta monet eläimet ovat oppineet selviytymään sen ympärillä. Järven reunoilla on tavattu muun muassa simpukoita, joiden kiduksissa elävät symbioottiset bakteerit käyttävät ravinnokseen altaan rikkivetyä.