Zayn Malik kärsi syömishäiriöstä – päiväkausia kokonaan syömättä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

One Direction -poikabändistä lähtenyt Zayn Malik on niittänyt suurta suosiota hänen omalla soolomateriaalillaan. Mies kertoi aiemmin poikabändistä lähtemisen syyn olevan se, että hän halusi elää normaalia nuoren miehen elämää kaukana parrasvaloista. Nyt hän on kertonut, että lähteminen liittyi myös hänen syömishäiriöönsä.

23-vuotias Zayn Malik kertoi The Sun -lehden mukaan kärsineensä vakavasta syömishäiriöstä ollessaan One Direction -poikabändissä. Hän menetti yhtyeessä olemisen aikana lopulta niin paljon painoa, että tuli huonovointiseksi.

Malik ei ole aiemmin puhunut aiheesta, mutta kertoi huomanneensa vanhoja kuvia katsellessaan sen miten sairas hän vuonna 2014 oli. Hänen ei ollut koskaan tarkoitus laihtua, mutta syömättömyydellä hän tunsi olevansa kontrollissa.

Zayn Malikista tuntui, että syöminen oli ainut asia, josta hän sai itse päättää. Malik kertoi olleensa välillä kaksi tai kolmekin päivää syömättä. Näihin aikoihin hän perui haastatteluita ja Malikin luultiin olevan huumeista riippuvainen hänen kalpean olemuksensa vuoksi. Hän kärsi kuitenkin koko tämän ajan syömishäiriöstä.