Saara Aallon kappalevalinta vaarantaa jatkopaikan? Katso kuvat harjoituksista

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomalainen laulajatähti Saara Aalto kisailee taas tänään livelähetyksissä jatkopaikasta Britannian X Factor -kilpailussa, jossa hän on niittänyt menestystä uskomattoman upeasti. Jatkopaikka on ollut monta kertaa katkolla, ja usein syynä on ollut liian rohkea biisivalinta.

Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash

Taannoin myös Sharon Osbourne ja Simon Cowell totesivat biisivalintojen olleen lähes kohtalokkaita Saaralle. Nyt Saara on paljastanut jo etukäteen tämän lauantai-illan kappaleensa, joka on brittiläisen Girls Aloud -tyttöbändin 14 vuoden takainen hitti Sound Of The Underground.

Kappale esitettiin yhtyeen toimesta ensikerran Popstars-laulukilpailussa, joten taustaltaan se sopii hyvin X Factoriin. Kappale nousi aikoinaan suoraan brittilistan ykköseksi, jossa se pysyi kolmen viikon ajan ja myi lopulta platinaa. Tästä kaikesta huolimatta kappale ei onnistunut jäämään brittimusiikin klassikoiden kärkijoukkoon, joten se ei välttämättä sytytä brittiyleisöä edes upean Saaran esittämänä.

Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash
Saara Aalto harjoituksissa perjantaina 4.11.2016, Kuva: Splash

Takuuvarmaa hittilekaa tästä kappaleesta ei ainakaan saada, mutta Aalto on jo useasti osoittanut myös haastavien kappalevalintojen olevan hänelle luotevia. Tämä kappale voi kuitenkin olla briteille jo liian vaikea pala. Näyttävä lavashow ja pyrotekniikka voivat korjata puutteet varsinaisessa kappaleessa, joten tänä iltana myös suomalaiset saavat jännittää toden teolla Saaran jatkopaikan puolesta.

Kokonaiskilpailussa Saara Aalto ei ainakaan pidä tällä hetkellä perää, vaan päinvastoin, sillä esimerkiksi vedonlyöntiyhtiöiden mukaan Saaralla on loistavat mahdollisuudet menestyä kilpailussa jatkossakin. Alati kasvava kansansuosio Britanniassa sataa sekin Aallon pussiin. Toivottavasti illan biisivalinta ei osoittaudu liian vaikeaksi.