Saara Aalto selvisi täpärästi jatkoon X Factorissa – tässä ratkaiseva esitys!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Saara Aalto on tehnyt historiaa menestymällä upeasti Britannian X Factor -kilpailussa, mutta jatkopaikka ei ole aina ollut itsestäänselvyys. Näin kävi myös tänään, kun Saara ei saanut suoraan jatkopaikkaan tarvittavia yleisöääniä edellisviikon tavoin.

Saara joutui tänään taistelemaan jatkopaikasta uuden kerran, sillä hän lukeutui kolmen vähiten yleisöääniä saaneen joukkoon. Nämä kolme vähiten ääniä saanutta joutuivat tuttuun tapaan niin sanottuun Lifeline-äänestykseen, josta vain kaksi pääsee jatkoon ja yhden kilpailu vaihtuu kotimatkaan. Kolmikossa olivat mukana Four Diamonds, Sam ja Saara Aalto.

Ohjelman vierailevana tähtenä esiintynyt Robbie Williams kertoi ihailevansa kilpailijoista erityisesti Saaraa. Britti-ikonin kannanotto ei kuitenkaan ehtinyt tuoda Saaralle enää lisää ääniä saarivaltiosta.

Kolmikosta Lifeline-äänestyksen perusteella pääsi jatkoon Sam. Näin ollen viimeisestä jaossa olleesta jatkopaikasta kamppailivat Saara Aalto ja tyttöbändi Four Diamonds, joka olisi monien mielestä pitänyt passittaa kilpailusta kotiin jo viikkokausia sitten.

Nyt Saara ja tyttönelikko joutuivat esittämään vielä yhden kappaleen, jonka perusteella päätös jatkopaikasta tehtiin. Saara esitti upean tunteikkaan version Jessie J:n Who You Are -kappaleesta. Sen jälkeen studiossa ollut yleisö huusi Saaran nimeä. Lopulta tuomarit kertoivat kantansa, ja tulosten perusteella tyttöbändi passitettiin kotimatkalle Saaran päästessä jatkoon.

Saaran tämän viikon heikkoon menestykseen oli syynä mahdollisesti väärä kappalevalinta, sillä Girls Aloud -tyttöbändin 14 vuoden takainen Sound Of The Underground ei lukeudu tuttuihin hittikappaleisiin edes Britanniassa, vaikka kappaleen single vietti aikoinaan kolme viikkoa listaykkösenä.