Vanhat valokuvat digitaalisiksi – Googlen uutuus tekee siitä helppoa!

Digi Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monista kodeista löytyy läjäpäin vanhoja valokuvia, usein järjestelemättöminä kaapin tai ullakon perällä. Vanhojen kuvien digitointi esimerkiksi skannerilla on usein aikaavievää puuhaa, mutta Googlen uuden sovelluksen luvataan tekevän siitä helpompaa.

PhotoScan-sovelluksella valokuvaa skannataan älypuhelimella eri kulmista muutaman sekunnin ajan. Sovellus muodostaa skannatuista kohdista automaattisesti kokonaisuuden, ja korjaa vieläpä mahdolliset perspektiivivääristymät. Digitoitujen kuvien laatu säilyy hyvänä, eikä kyse ole siis pelkästään valokuvista otetuista valokuvista.

Käyttäjät voivat halutessaan korjailla ja muokata kuvia itse jälkikäteen sovelluksessa. Googlen PhotoScan on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille.