Saara Aallon kilpakumppaneilla hämmentävät biisivalinnat: ”Miksi ihmeessä?”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomen toivo Britannian X Factorissa on tänä iltana Saara Aalto, joka kisailee nyt jo semifinaalissa kolmen muun laulajan kanssa. Saara on samalla brittikilpailun ainoa ulkomaalainen kilpailija. Nyt kaikkien laulajien kilpailukappaleet on paljastettu, kun illan suora lähetys lähestyy.

Kerroimme jo aiemmin, että Saara esittää joulukappaleena Mariah Careyn huippusuositun All I Want For Christmas is You -klassikon ja toisena kappaleenaan niin ikään Sian Chandelier-jättihitin.

Aallon biisivalinnat näyttävät siivittävän Saaraa jatkoon, sillä niitä voidaan pitää erittäin hyvin onnistuneina. Saaralla on tänään ylivoimaisesti illan energisimmät kappaleet. Vain laulajat ja heidän valmentajansa tietävät miksi ihmeessä rauhalliset ja energiattomat kappalevalinnat on heille tehty.

Matt Terry esittää Silent Night -joululaulun, josta on melko vaikea sovittaa hänelle vauhdikasta ja energistä positiivista kappaletta. Toisena kappaleena hänellä on Jessie Waren kappale Say You Love Me, joka ei ole ollut lähellekään Chandelierin kokoinen kansainvälinen hittikappale.

Emily Middlemas esittää tänä iltana joululauluna todella erikoisen valinnan, sillä hän laulaa John Lennonin War is Over -kappaleen. Sitä on ihmetelty laajasti myös ohjelman sosiaalisessa mediassa. Toisena kappaleena Emily esittää alunperin Tears For Fearsin tekemän Mad World -kappaleen, joka nousi brittilistan ykköseksi jouluna vuonna 2003 Gary Julesin esittämänä. Hidas kappale lienee ongelma Emilylle, joka on saanut toistuvasti kritiikkiä liian hitaista kappaleistaan.

5 After Midnight esittää tänä iltana East 17 -poikabändin aikoinaan tekemän Stay Another Day -kappaleen sekä Stevie Wonderin Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours) -kappaleen. Ensinmainittu on hidas balladi ja toiseksi mainittu midtempo-kappale. Oikealla sovituksella siitä saa aikaiseksi myös hieman vauhdikkaamman esityksen.