Asiantuntijat: Säännöllinen seksi parantaa muistia

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On yleisesti tiedossa, että ihmisten muisti paranee oikeanlaisen ruokavalion, säännöllisen liikunnan ja aivojen aktiivisen käyttämisen yhteydessä. Esimerkiksi rasvaisten kalojen syöminen, hyvät yöunet ja iloinen elämänasenne hellivät aivojen muistia ja sen toimivuutta. Nyt on opastettu, että säännöllinen seksi parantaa muistin toimintaa.

SuperFoodUK.com -sivustolla työskentelevä ravintoterapeutti Shona Wilkinson kertoo Capital-radiokanavalle, että pelkästään kiihottuminen tekee ihmisestä rennomman ja stressittömän. Stressi puolestaan vaikuttaa ihmisen libidoon ja muistin toimintaan ratkaisevasti. Jos seksi vähentää stressiä, parantaa se myös viettiä ja muistia. Yksinkertaista.

Toisin sanoen ihmisten kannattaa panostaa seksielämän toimivuuteen. Säännöllisesti harrastettu seksi vähentää ahdistusta ja lisää yleistä hyvinvointia. Seksi voidaankin mieltää yhdeksi ihmisen perustarpeeksi. Toki säännöllinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja positiivinen elämänasenne edesauttavat aivojen toimintaa lisää, mutta seksi lienee näistä keinoista nautinnollisin tapa.