Mies pani Googlen ja Amazonin älykaiuttimet keskusteleman keskenään – hervoton seuraus!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monista älylaitteista löytyy kysymyksiin vastaava ja yksinkertaisia komentoja suorittava virtuaalinen assistentti. Tällaisia ovat esimerkiksi Amazonin Alexa ja Googlen Assistant, jotka toimivat puheen avulla yhtiöiden älykaiuttimissa.

Tuoreella videollaan Youtube-käyttäjä Adam Jakowenko laittaa älykaiuttimet keskustelemaan keskenään. Valitettavasti tämä ei tarkoittanut sitä että laitteet olisivat esimerkiksi alkaneet parjaamaan toisiaan. Sen sijaan laitteet alkoivat toistamaan samaa kysymystä.

Jakowenko kysyy ensin Alexalta, mitä hänen kalenterissaan on tänään. Mies on kirjoittanut kalenteriinsa saman kysymyksen Googlelle.

Googlen kalenteriin on puolestaan kirjoitettu sama kysymys Alexalle. Tämän seurauksena laitteet vastaavat vuorotellen samaan kysymykseen, seuruaksena päättymätön kehä.