Opaskoira pelasti omistajansa tulipalosta – soitti hätänumeroon ja johdatti naisen turvaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Useimmilta koirilta puhelimen käyttö ei onnistu, mutta yhdysvaltalainen kultainennoutaja Yolanda on toista maata. Sankarikoira on nimittäin pelastanut omistajansa jo lukuisia kertoja hälyttämällä apua puhelimen avulla.

Yolanda pelasti Philadelphiassa asuvan sokean omistajansa tulipalosta. Naisen koti syttyi palamaan, minkä seurauksena koira soitti hätänumeroon erityisvalmisteisen puhelimen avulla. Tämän jälkeen labradorinnoutaja johdatti omistajansa pois palavasta rakennuksesta.

Red Paw Emergency Relief Team -järjestön mukaan omistaja toimitettiin sairaalaan, ja koira palkittiin nopeasta toiminnastaan. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Yolanda pelasti omistajansa. Vuonna 2015 se soitti hätänumeroon omistajansa kaaduttua ja mentyä tajuttomaksi, ja vuonna 2013 koira hääti murtovarkaat kodistaan.