Uber-kyyti kesti 8 tuntia – hinta alle 300 euroa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen pisimmäksi taksimatkaksi kerrotaan urbaanin legendan mukaan kyyti, jossa Etelä-Suomessa asuva asiakas oli tahtonut nähdä legendaarisen Ivalon Esson. Koko päivän kestänyt taksimatka oli päätynyt pettymykseen, kun Lapin paikkakunnalla olikin Shell-asema.

Sitä emme tiedä, onko kyseinen tarina tosi, mutta sen tiedämme, että Uber-palvelulla matka olisi ollut huomattavasti nykytaksia edullisempi. Yhdysvalloissa on tehty ehkäpä kaikkien aikojen pisin Uber-matka, kun Janis Roger -niminen kuljettaja ajoi asiakkaansa pyynnöstä 639 kilometriä Williamsburgista New Yorkin Brooklyniin. Ajo kesti lähes kahdeksan tuntia.

Toyota Priusta kuljettanut 64-vuotias Rogers kertoo, että asiakas oli halunnut poikaystävänsä luokse. Uber-kuljettaja otti ajomatkan seikkailuna, ja ajoi heti etapin saavuttamisen jälkeen takaisin kotiinsa. Noin parikymppinen asiakas oli nukkunut takapenkillä koko matkan ajan. Rogers veloitti koko matkasta 277 euroa, New York Post uutisoi.