Amazon teki ensimmäisen toimituksensa UAV-kopterilla

Digi · Tim Isokivi

Verkkokauppa Amazon paljasti muutama vuosi sitten suunnittelevansa UAV-koptereiden käyttöä kuriireina. Tarkoituksena oli, että asiakkaat voisivat halutessaan saada tilaamansa tuotteet tavanomaista nopeammin perille quadrokopterien toimittamana.

Nyt Amazon on ilmoittanut toteuttaneensa ensimmäisen toimituksen UAV-lennokilla aloitettuaan taannoin palvelun kokeilujakson Iso-Britanniassa. Bloomberg-sivuston mukaan ensimmäinen quadrokopterin suorittama toimitus tapahtui Iso-Britannian Cambridgen lähettyvillä.

Maaseudulla asuva asiakas sai tilaamansa Fire-mediatoistimen ja pussillisen popcornia vain 13 minuutissa. Verkkokauppa jakoi verkossa videon, jossa seurataan kuriirilennokin matkaa Amazonin varastolta miehen kotiin.