Youtube poisti Pohjois-Korean propagandatilin

Digi · Tim Isokivi

Pohjois-Korella on ollut Youtubessa oma tili, jonka sisältö koostui lähinnä propagandamateriaalista. Nyt Youtube on kuitenkin hävittänyt tilin sivustolta palvelun käyttöehtoja rikkovana.

Tilin poistamisen tarkka syy on epäselvä. Toimenpiteen uskotaan kuitenkin johtuvan siitä, että Pohjois-Korean hallinto pystyi ansaitsemaan rahaa tilillä Youtuben mainosten avulla.

Yhdysvaltojen valtionvarainministeriö kielsi taannoin amerikkalaisia yhtiöitä harjoittamasta yhteistyötä Pohjois-Korean propagandaministeriön kanssa. Mikäli tiliä ei olisi poistettu, Youtuben olisi voitu katsoa harjoittavan liiketoimintaa maan kanssa.

– Emme ota kantaa yksityisiin videoihin tai kanaviin. Suljemme kuitenkin tilit, jotka toimivat vastoin yhteisömme käyttöehtoja, tai mikäli laki velvoittaa meidät tekemään niin, Googlen Aasian osaston viestintäpäällikkö Taj Meadows kertoo Washington Post -lehdelle.