Maailman pienin FPV-lennokki – jokaisen pikkupojan unelmalelu?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kerroimme taannoin Cheerson Cx-10 Mini -laitteesta, joka oli tiettävästi maailman pieni kaupallinen UAV-lentolaite. Cheersonin minikopteri sai sittemmin kilpaillijan Axis Drones -yhtiöltä. Axis Dronesin Vidius on yhtiö mukaan maailman pienin first-person view -lentolaite.

FPV-lennokit on varustettu kameralla, jonka kuva lähetetään suoraan esimerkiksi älypuhelimeen tai tietokoneelle. Näin ollen Vidiusta pystyy ohjaamaan etänä seuraten laitteen lentoa sen omasta näkökulmasta.

Brobible-sivuston mukaan Vidius-kopteri lentää 20 minuutin latauksella noin 5-7 minuutin ajan. Trick mode -toiminto mahdollistaa valmiiksi ohjelmoitujen temppujen tekemisen, ja LED-valojen vuoksi laitetta voi lennättää helposti myös pimeässä.