Video paljastaa – näin animatio on kehittynyt yli vuosisadan aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Animaatiolla on huomattavasti pidempi historia, kuin moni saattaisi ehkä kuvitellakaan. Jo ennen filmin keksimistä yksinkertaisia animaatioita saatiin aikaan taikalyhdyn ja zoetroopin kaltaisten keksintöjen ansiosta.

Varsinaiset ensimmäiset animaatiofilmit luotiin 1900-luvun alussa. Suuren yleisön animaatio valloitti pitkälti Walt Disneyn ansiosta. Vuonna 1937 ilmestynyt Lumikki ja seitsemän kääpöitä teki animaation keinoin toteutetuista pitkistä elokuvista lopullisesti valtavirran viihdettä.

Youtuben The Solomon Society -kanavan tuore video paljastaa, kuinka animaatio on muuttunut ja kehittynyt yli satavuotiaan historiansa aikana. Se perehdyttää niiden historiaa ensimmäisistä, yksinkertaisista kokeiluista aina 1980-luvun lopun Disney-elokuviin saakka. Videolle on luvassa myös jatkoa, sillä tietokoneanimaation kehitys onkin täysin oma lukunsa.