Seksilelu vakoili käyttäjiä – valmistaja suostui miljoonakorvauksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Standard Innovation -yhtiön älyvibraattoriksi kutsuttu We-Vibe Rave -seksilelu nousi taannoin otsikoihin, kun sen paljastettiin keräävän tietoa käyttäjistään. Laitteen keräämät tiedot lähetettiin valmistajalle ilmoittamatta asiasta käyttäjälle itselleen.

We-Viben käyttäjät nostivat Standar Innovationia vastaan kanteen. Nyt yhtiö on lupautunut maksamaan asiakkailleen vahingonkorvauksia yli 3.7 miljoonan dollarin edestä. Lisäksi asiakkaista kerätyt tiedot on luvattu tuhota.

We-Vibe Ravea ja sen mukana tulevaa sovellusta käyttäneet ovat oikeutettuja saamaan korvauksia noin 10.000 dollarin edestä. Ne jotka ovat vain ostaneet laitteen käyttämättä sen älyominaisuutta voivat saada korvauksia 199 dollarin edestä. Chicago Tribune -lehden mukaan asiakkaita vakoilleita vibraattoreja myytiin yhteensä noin 300.000 kappaletta.