Lintu tuijottaa heijastustaan ikkunasta päivittäin – ohikulkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian Brisbanen asukkaat ovat ihmetelleet lintua, joka vaikuttaa harrastavan syvää itsetutkiskelua. Australianpaksujalka -nimellä tunnetun lajin edustaja nimittäin viettää pitkiä aikoja tuijotellen heijastustaan lasisesta ikkunasta.

Monet linnun nähneet alkoivat jo huolestua sen hyvinvoinnista. Eläinten pelastuspalvelu Wildlife Australia saikin useita yhteenottoja peilikuvaansa tuijottavan australianpaksujalan tiimoilta. Lopulta järjestön piti kiinnittää ikkunaan lintua koskeva viesti.

– Olen australianpaksujalka. Olen kunnossa. Tuijottelen vain itseäni mielelläni ikkunasta, lapussa luki.

Eläinoikeusjärjestö RSPCA:n edustaja Michael Beatty kertoo Australian 9News -uutissivustolle linnun käyttäytymisen olevan normaalia. Miehen mukaan monet eläimet ovat kiinnostuneita peilikuvastaan. Paksujalkojen lisäksi peilikuvaansa tuijottamista harrastavat mielellään muun muassa korpit ja harakat.