Puita muistuttavat tuulivoimalat takapihalle – energiaa nelihenkiselle perhelle

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maapallon väestön tulisi siirtyä uusiutuvaan energiajärjestelmään mahdollisimman pian, jotta ympäristöriskit pienentyisivät. Uusiutuvia energiamuotoja ovat esimerkiksi auringonpaiste, virtaava vesi, maan lämpö ja tuuli. Nyt ihmiset voivat asentaa pihalleen puuta muistuttavan tuulivoimalan.

Ranskalainen NewWind-niminen yritys valmistaa puukasveja muistuttavia tuulivoimaloita. Valkoisessa rungossa on vihreitä pikkuturbiineja, joita kutsutaan Aeroleaf-nimellä. Uudenlainen tuulivoimala mahtuu vaikkapa takapihalle ja sen avulla voi hyödyntää jopa kaksi metriä sekunnissa puhaltavan tuulenvireen.

Yhtiön mukaan Aeroleaf-tuulivoimalan avulla voi kattaa nelihenkisen perheen energiantarpeen. Modernia taideteosta muistuttavia turbiinipuita löytyy jo Pariisista 40 kappaletta. Puun näköisten tuulivoimaloiden massatuotanto aloitetaan pian.

Les Arbres à Vent

Les Arbres à Vent transforment le moindre souffle d'air en électricité

Publié par NewWind R&D – L'Arbre à Vent sur lundi 16 mai 2016