Upea video – tältä lento Marsin pinnan yläpuolella voisi näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAlla on tapana julkaista verkossa sateliittikuvia, joita heidän luotaimensa on kuvannut Marsin kiitoradalta käsin. Nyt Mars Reconnaissance Orbiter -luotaimen 11 vuoden aikana ottamien korkealaatuisten kuvien pohjalta on luotu planeetan yläpuolelle vievä upea video.

Jan Fröjdman käytti NASAn julkaisemaa materiaalia luodakseen 3D-mallinnuksia Marsin pinnasta. Tämän ansiosta video luo vaikutelman siitä, kuin se olisi kuvattu Marsin pinnan yläpuolella suoritetulla lennolla.

Videon toteuttamiseen kului yhteensä kolme kuukautta. Fröjdmanin mukaan hän toivoo pääsevänsä vielä joskus näkemään Marsissa kuvattua samankaltaista aitoa materiaalia, mutta pelkää ettei sellaista tulla julkaisemaan hänen elinaikanaan. Siksi hän loi Vimeossa nyt nähtävän videon.

 

A FICTIVE FLIGHT ABOVE REAL MARS from Jan Fröjdman on Vimeo.