Dragon’s Breath on nyt maailman tulisin chili – voi jopa vielä hengen!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tähän asti maailman tulisimpana pidetty chililajike Carolina Reaper vaikuttaa kohdanneen voittajansa. Pohjois-Walesissa vihanneksia ja chilejä kasvattava Mike Smith on jalostanut uuden maailman tulisimman chilin.

Smithin kehittelemä Dragon’s Breath on tulisuudeltaan lähes 2,5 miljoonaa scovillea. Tulisuusaste on niin suuri, että chilin syöminen saattaa aiheuttaa anafylaktisen reaktion ja olla täten hengenvaarallista. Vastaavasti Yhdysvaltojen armeijan käyttämän pippurisumutteen voimakkuus on noin 2 miljoonaa scovillea.

Kukaan ei ole toistaiseksi uskaltanut syödä Dragon’s Breathia. Smithin mukaan hän maistoi sitä kielensä kärjellä, ja kuvailee kokemusta polttavaksi. Notthinghamin Trentin yliopiston kanssa yhteistyössä luodulla chilillä voisi kuitenkin olla ruoan maustamisen sijaan käyttöä lääketieteen piirissä.

– Monet ihmiset ovat allergisia puudutusaineille. Dragon’s Breathia voitaisiin levittää iholle, sillä chilillä on voimakuutensa vuoksi puuduttava vaikutus, Smith kuvailee Daily Post -lehdelle.

Chili on niin voimakasta, että sitä täytyy säilyttää erityisvalmisteisessa astiassa. Dragon’s Breath tulee olemaan näytillä tulevassa Lontoon Chelsea Flower Show -kasvinäyttelyssä.