K-kauppias kyllästyi alkoholilakifarssiin: ”Voidaan jättää keskustalaisille alkoholi myymättä”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Hallituksen jo parin vuoden ajan valmisteleman Suomen uuden alkoholilain sisältö sovittiin Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten kesken jo vuosi sitten, mutta nyt Keskusta ilmoitti yllättäen sittenkin vastustavansa itse valmistelemansa lain sisältöä. Keskusta ei halua esimerkiksi lonkeroita kauppoihin.

Stara pudotti pari vuotta sitten uutispommin, jossa se paljasti Keskustan haluavan siirtää keskioluet ja siiderit kaupoista ainoastaan Alkoissa myytäviksi. Kohu sai puolueen perääntymään, mutta nyt samat tuulet puhaltavat jälleen.

Tuoreimpien tietojen koko alkoholilaki on vaakalaudalla Keskustan takinkäännön vuoksi. Äkisti muuttunut tilanne kismittää luonnollisesti kaupan alaa ja kauppaita. K-Supermarket Torpparinmäen Facebook-sivuilla julkaistiin asiaan liittyen viesti, joka sai nopeasti suuren somesuosion.

– Me voidaan vaikka jättää keskustalaisille kokonaan kaikki alkoholi myymättä. Vähän se toki kassatoimintaa hidastaa, kun pitää henkkareiden lisäksi kysyä kaikilta puoluekortti, K-kauppias totesi päivityksessään.

Sittemmin päivityksestä syntyneen kohun vuoksi kauppias katsoi parhaaksi hieman päivittää tekstiä.

– Tämän päivityksen oli tarkoitus olla humoristinen, eikä mikään vakava poliittinen kannanotto. Tiedämme, että keskustankin sisällä kantoja on monia, samoin kuin muidenkin uutta lakia vastustavien ja puolustavien tahojen. Pidetään keskustelu siistinä ja asiallisena, kiitos, päivitykseen lisättiin.