Salakuljettaja jäi kiinni – matkalaukut oli tehty kokaiinista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinan Shanghain tulliviranomaiset ovat pidättäneet Etelä-Amerikasta maahan matkustaneen naisen. Matkustaja oli tuonut maahan kaksi tyhjää matkalaukkua, jotka ensisilmäyksellä näyttivät tavallisilta matkatavaroilta. Tarkempi tarkastelu osoitti, että laukut oli valmistettu kokaiinista.

Lentokenttäviranomaiset olivat ensin läpivalaisseet eteläamerikkalaisen naisen kaksi matkalaukkua. Laukut olivat skannauksessa tavallista tummemmat väritykseltään. Lisäksi tyhjät laukut herättivät epäilyksiä, koska ne olivat normaalia painavammat, BBC uutisoi.

Testit osoittivat, että matkalaukut oli valmistettu noin kymmenestä kilosta kokaiinia. Salakuljettajat yrittävät jatkuvasti kehittää uudenlaisia keinoja huumeiden salakuljetusta varten, ja kokaiinia on mahdollista tiivistää liiman avulla kovaksi materiaaliksi. Kiinassa on laki, jonka mukaan kaikki yli 50 grammaa kokaiinia maahan salakuljetettavat henkilöt teloitetaan.

Poliisi