Videopelit ehkäisevät ennenaikaisia siemensyöksyjä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että parempaa mieskuntoa havittelevien herrojen kannattaa syödä usein hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää ja vähärasvaisia tuotteita. Herkkää siemensyöksyä voi hillitä alkoholinkäytön rajoittamisella ja liikunnalla. Tuoreen tutkimuksen mukaan myös videopelien pelaamisella näyttää olevan yhteys ejakuloimiseen.

Liian herkkä siemensyöksy on tavallinen ongelma. Ennenaikaista laukeamista ilmenee lähes kaikilla miehillä jossain elämänvaiheessa. Journal of Sexual Medicine on julkaissut tutkimuksen, jossa kerrotaan videopelejä yli tunnin päivässä pelaavien miesten kestävän kauemmin sängyssä. Tutkimukseen osallistui 600 miestä, jotka olivat 18–50-vuotiaita.

Yli tunnin päivässä pelanneet miehet saivat kaikista epätodennäköisimmin ennenaikaisen siemensyöksyn. Kyseessä on ensimmäisiä tutkimuksia, joissa selvitetään videopelien yhteyttä seksuaaliseen terveyteen. Seuraavaksi selvitetään syy siihen, miksi pelaajat kestävät kauemmin sängyssä. Tutkijoiden mukaan videopeliharrastajilla on muita matalampi seksuaalivietti, mikä voi johtaa pidätyskyvyn lisäämiseen.