Suomalainen M Room -parturiketju avaa 200 liikettä Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä hetkellä seitsemässä maassa toimiva M Room aikoo avata Yhdysvaltoihin vuoteen 2020 mennessä jopa 200 uutta parturiliikettä. Yhdysvaltojen valloituksessa ovat mukana muun muassa McDonald’sin entinen toimitusjohtaja Ed Rensi ja NHL-jääkiekkotähti Tuukka Rask.

Toni Kylätaskun ja Petri Sipiläisen vuonna 2008 perustama jäsenperiaatteella ja ilman ajanvarausta toimiva parturiketju M Room on kasvattanut markkinaosuuttaan Euroopassa viime aikoina merkittävästi. Franchising-periaatteella toimivia liikkeitä löytyy Suomen lisäksi Saksasta, Latviasta, Espanjasta, Ruotsista ja Virosta.

Yhtiö toimii myös Atlantin toisella puolella Seattlessa kolmen liikkeen ja Floridassa kahden liikkeen voimin. Kylätasku näkee Yhdysvalloissa valtavan potentiaalin.

– Ed on franchisingin mestari ja olemme erittäin otettuja hänen kiinnostuksestaan tulla osaksi toimintaamme. M Room sopii kokemustemme mukaan erinomaisesti Yhdysvaltoihin, sillä kokonaisvaltaiselle palvelulle sekä klubi- ja jäsenyysajattelulle on siellä kova kysyntä, Toni Kylätasku toteaa.

M Room uudisti kesäkuun alussa hallitustaan vastaamaan kansainvälisiä kasvusuunnitelmia, ja toimitusjohtajana aloitti talousjohtajana aiemmin toiminut Markku Kosonen. Hallituksen uusina jäseninä aloittivat Vincit Oy:n perustaja Mikko Kuitunen, Suomen Laatutakuu Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Henri Häyrinen ja PwC:n entinen toimitusjohtaja Kim Karhu. Hallituksessa jatkoivat M Roomin tekninen johtaja Hannu Pajari, Toni Kylätasku sekä luova johtaja Petri Sipiläinen.

– Olemme pohtineet hallituksessa vuoden verran, miten organisaatiorakenteemme palvelisi meitä parhaiten. Siirryin pois toimitusjohtajan tehtävistä, jotta minulle vapautuu jälleen aikaa uuden luomiseen ja konseptimme kehittämiseen. Uudistettu hallitus koostuu teknologian ja liiketoiminnan rautaisesta asiantuntijuudesta, mihin olen erittäin tyytyväinen, Kylätasku kommentoi.