Ostitko euron leffaliput? Jouduit nettihuijarin uhriksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa liikkuu valtava määrä erilaisia huijauksia, joihin myös suomalaisista aina joku ratkeaa. Eräässä huijausmallissa vastustamattoman halvoilla tarjouksilla hyväuskoiset kuluttajat saadaan maksamaan ensin pieni summa, mutta sen jälkeen alkavat säännölliset kuukausiveloitukset.

Finnkino varoittaa nyt kuluttajia sen nimissä tapahtuvista nettihuijauksista, jotka leviävät niin sähköpostissa ja Facebookissa kuin myös esimerkiksi tekstiviesteinä. Viime viikkoina monet suomalaiset ovat nimittäin langenneet Finnkinon nimissä leviävään huijaukseen, jossa 35 euron elokuvalippuja myydään pilkkahintaan 0,95 eurolla.

Todellisuudessa kyse on elokuvayhtiön lipputarjouksen sijaan kuitenkin maksutietojen kalastelusta. Finnkino korostaa, että sillä ei ole mitään tekemistä huijausten kanssa ja että sen kampanjoissa ei koskaan pyydetä pankkitietoja. Huijatuksi tulemisen välttää parhaiten terveellä maalaisjärjellä ja esimerkiksi ymmärtämällä, että jos tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta – se ei ole totta.