Näytelijä James Cromwell tuomittu vankeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä James Cromwell on tullut uransa aikana tunnetuksi elokuvistam, kuten Babe – Urhea possu ja L.A. Confidential sekä televisiosarjasta Boardwalk Empire. Nyt 77-vuotias mies on tuomittu viikoksi vankeuteen vuonna 2015 tapahtuneen mielenosoituksen seurauksena.

Cromwell pidätettiin vuonna 2015 hänen osallistuttuaan mielenilmaukseen New Yorkissa. Näyttelijä oli mukana vastustamassa suunnitellun maakaasuvoimalan rakentamista. Hän oli yksi kuudesta mielenosoittajasta, jotka pidätettiin liikenteen estämisestä.

Hollywood-tähdelle langetettiin oikeudessa yhteensä 375 dollarin sakkorangaistus. Cromwell ei kuitenkaan suostunut maksamaan sakkoja, minkä seurauksena hänet tuomittiin seitsemän vuorokauden vankeusrangaistukseen Kalifornian Orange Countyn vankilaan.

– En voi maksaa näitä sakkoja ja tukea sillä tavoin useiden ihmisten elämää haittaavaa korruptiota. Jos emme toimi yhdessä, mikään ei muutu. Valta kansalle, näyttelijä julisti Times-Herald Record -lehden mukaan.

Voimalaitosta vastustaneiden mukaan sen päästöt uhkaavat paikallista luontoa ja nopeuttavat ilmastonmuutoksen toteutumista. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Cromwell on tekemisissä lain kanssa. Vuonna 2013 mies pidätettiin eläinkokeiden vastustamisesta amerikkalaisessa yliopistossa.