Energiasuklaan sniffaus leviää nopeasti – annoksesta euforiaa puoleksi tunniksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla syntyy ja katoaa viikoittain lukemattomia erilaisia suurempia tai pienempiä trendejä, ja yksi erikoisimmista on tällä hetkellä suklaan sniffaaminen nenään. Sitä on toki tehty aiemminkin, mutta aivan viime viikkoina Coco Loko -niminen suklaatuote on muodostunut ilmiöksi.

Hittituotteeksi nousseessa suklaajauheessa ei ole mukana ainoastaan suklaata, vaan halutun vaikutuksen saamiseksi se sisältää myös useita energiajuomista tuttuja aineksia. Mukana on muun muassa pintaverenkiertoa kiihdyttävää tauriinia ja piristävää guaranaa. Suklaan sniffauksesta seuraa noin puoli tuntia kestävä euforinen ja aikaansaava olotila.

Coco Lokoa valmistaa orlandolainen yritys Legal Lean, jonka perustaja on 29-vuotias Nick Anderson. Hän panosti alunperin 10.000 dollaria tuotteen kehittämiseen kuultuaan, että Euroopassa nuoret olivat ryhtyneet sniffaamaan raakasuklaata klubeilla. Ensin Anderson luuli, että kyseessä oli huijaus, mutta sitten selvisi, että väitteet pitivät paikkansa. Luonnollisesti monet tahot ovat varoittaneet tuotteen vaikutuksista, koska sitä ei ole vielä tutkittu tarpeeksi.