Pyyhkeistä saa pahan hajun pois – niksi löytyy keittiön kaapista

Koti & Asuminen Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suihkunraikkaana on ihanaa kietoa ympärilleen puhdas pyyhe. Toisinaan pyyhkeet eivät kuitenkaan tunnu juuri puhdistuvan vaan haisevat edelleen pesun jälkeen pahalta ja tunkkaiselta. Onneksi haiseviin pyyhkeisiin löytyy ratkaisu keittiön maustehyllyltä.

Popsugar-sivuston mukaan tunkkaisiin ja pahalta tuoksuviin pyyhkeisiin löytyy ratkaisu ruokasoodasta. Pyyhkeet tulee pestä pesukoneessa pelkällä mitallisella ruokasoodaa. Ruokasoodaa heitetään pyyhkeiden joukkoon noin desilitran verran eikä pesu- tai huuhteluainetta tarvita siis lainkaan.

Paras lopputulos saadaan niin, että pyyhkeet viedään aurinkoisella säällä ulos raittiiseen ilmaan kuivumaan. UV-säteet edesauttavat pyyhkeiden desinfiointia ja puhdistumista. Käsittely saatetaan joutua pahimmissa tapauksissa toistamaan pariin otteeseen, mutta lopulta pyyhkeistä tulee kuitenkin raikkaita eikä niitä tarvitsekaan enää heittää roskakoriin.