Avatar 2 tekemässä historiaa – kolmiulotteinen ilman laseja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin menestyksekkäimpiin ohjaajiin lukeutuva James Cameron työskentelee parhaillaan Avatar-elokuvan jatko-osien parissa. Nyt mies on paljastanut suuret suunnitelmansa siitä, miten hittielokuvan jatko-osa tultaisiin esittämään teattereissa.

3D-elokuvien puolestapuhujana tunnettu Cameron haluaa tehdä kolmiulotteisten elokuvien katselemiseen vaadittavista laseista historiaa. Mies on aikaisemmin kertonut uskovansa tämän olevan mahdollista lähitulevaisuudessa.

Cameronin Lightstorm Entertaiment tekee yhteistyötä Christie Digital -yhtiön kanssa. Christie Digital työstää RGB-laserprojektoria, joka takaa aikaisempaa kirkkaamman ja terävämmän kuvan korkealla kuvanopeudella. Inquisitr-sivuston mukaan tämän väitettäisiin tekevän erillisistä 3D-laseista tarpeettomia.

Toistaiseksi kolmiulotteisuuden vaikutelman ilman erillisiä laseja on onnistunut luomaan Nintendon 3DS-käsikonsoli. Avatar 2 -elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan joulukuulle 2020. Ensimmäisestä osasta tuttujen Sam Worthingtonin ja Zoe Saldanan ohella elokuvassa on mukana uusia kasvoja, kuten Cliff Curtis ja Oona Chaplin.