Avatar 2 tekemässä historiaa – kolmiulotteinen ilman laseja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin menestyksekkäimpiin ohjaajiin lukeutuva James Cameron työskentelee parhaillaan Avatar-elokuvan jatko-osien parissa. Nyt mies on paljastanut suuret suunnitelmansa siitä, miten hittielokuvan jatko-osa tultaisiin esittämään teattereissa.

3D-elokuvien puolestapuhujana tunnettu Cameron haluaa tehdä kolmiulotteisten elokuvien katselemiseen vaadittavista laseista historiaa. Mies on aikaisemmin kertonut uskovansa tämän olevan mahdollista lähitulevaisuudessa.

Cameronin Lightstorm Entertaiment tekee yhteistyötä Christie Digital -yhtiön kanssa. Christie Digital työstää RGB-laserprojektoria, joka takaa aikaisempaa kirkkaamman ja terävämmän kuvan korkealla kuvanopeudella. Inquisitr-sivuston mukaan tämän väitettäisiin tekevän erillisistä 3D-laseista tarpeettomia.

Toistaiseksi kolmiulotteisuuden vaikutelman ilman erillisiä laseja on onnistunut luomaan Nintendon 3DS-käsikonsoli. Avatar 2 -elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan joulukuulle 2020. Ensimmäisestä osasta tuttujen Sam Worthingtonin ja Zoe Saldanan ohella elokuvassa on mukana uusia kasvoja, kuten Cliff Curtis ja Oona Chaplin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat