100-vuotias nainen paljasti: ”Viini on pitkän iän salaisuus!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Mainessa, Bangorin kaupungissa, juhlittiin äskettäin satavuotisjuhlia. Päivänsankari Florence Bearse on rentomielinen mummeli, joka rakastaa huumoria ja viiniä.

Bangorin paikallistelevisiokanava kävi haastattelemassa satavuotiasta Florence Bearsea. Hän juhli satavuotissyntymäpäiviään ystäviensä kanssa ilakoiden ja viiniä maistellen. Vanhustenkodissa asusteleva nainen vannoo päivittäisen viinilasillisen nimeen. Hänen mukaansa ihmisten kannattaa tulla keskenään toimeen, mutta viitata kintaalla puppupuheille.

Kohtuullisesti käytettynä punaviinin tiedetään parantavan hyvinvointia. Äskettäin jopa katolisen kirkon nokkamies paavi Franciscus sanoi mediassa, että ihminen tarvitsee säännöllisesti viiniä elämässään. Nostakaamme malja pitkälle iälle ja terveydelle viisaampien ja vanhempien opastamana.