Näin vauhdikkaasti lentää maailman nopein UAV-kopteri!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavilla lentolaitteilla käydään nykyään vauhdikkaita kilpa-ajoja, minkä myötä markkinoilla on nähty hurjiin nopeuksiin kykeneviä UAV-koptereita. Nyt maailman nopeimman dronen ennätys on rikottu.

Drone Racing League -ryhmän Racer X -lennokki pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan maailman nopeimpana UAV-laitteena. Tuomareiden kirjaama virallinen nopeusennätys oli 263 kilometria tunnissa.

Racer X kykeni jopa lähes 290 kilometrin tuntivauhtiin. Guinnessin sääntöjen mukaan lennokin piti kuitenkin lentää kaksi kertaa 100 metrin pituinen matka, minkä jälkeen tuomari laski niiden pohjalta laitteen keskivertohuippunopeuden.

Maailman nopeimman UAV-kopterin kategoriassa ei ollut kirjattuna aikaisempaa ennätystä. Guinness World Records kuitenkin päätti, että dronen täytyisi lentää vähintään 206 kilometrin tuntivauhtia jotta se pääsisi kirjan sivuille.

Racer X -lennokin kehittelyyn meni aikaa, sillä sen prototyypit syttyivät Daily Mail -lehden mukaan tuleen ilmassa. Drone Racing League -ryhmä on erikostunut drone-kilpailujen järjestämiseen ja kilpalennokkien kehittelyyn.