Nyt se on todistettu! Alkoholi lisää kasvojen punoitusta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Alkoholisoituneet kadunmiehet ja -naiset tunnistaa usein heidän punottavasta ihostaan epäsiistin olemuksen lisäksi. Nyt on tieteellisesti todistettu, että runsas alkoholin nauttiminen lisää couperosaan ja ruusufinniin sairastumisen riskiä.

Journal of the American Academy of Dermatology -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan yli viisi annosta viikottain viiniä nauttivat ihmiset sairastuvat 49 todennäköisemmin kasvojen ihoa merkittävästi punottaviin sairauksiin. Vahvempia juomia nauttiessa riskikerroin kasvoi 28 prosenttia.

Tutkimukseen osallistui 83.000 ihmistä, joiden alkoholitottumuksia seurattiin neljän vuoden välein. Enemmän alkoholia nauttineet ihmiset kärsivät kasvoalueen ihosairauksista muita herkemmin 14 vuoden aikajanalla. Alkoholin lisäksi muun muassa mausteinen ruoka ja lämpötilanvaihtelut voivat laukaista ruusufinnin.

https://www.instagram.com/p/BW002oHle5p/?tagged=rosacea