Terroripelko kasvaa – Edinburghiin rakennettiin massiiviset barrikadit

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina ympäri maailmaa on tehty terrori-iskuja myös tavalla, joka on paitsi helppo toteuttaa mutta ei vaadi lainkaan esimerkiksi räjähteitä. Terroristit ovat nimittäin ajaneet ihmisjoukkoihin esimerkiksi kuorma-autoilla saaden aikaan suurta tuhoa.

Ajoneuvoilla tehtäviin iskuihin on varauduttu näyttävästi myös Suomessa, kun esimerkiksi Tampereella ajettiin taannoin Tapparan kultajuhlia ympäröineille kaduille jopa nosturiautoja poikittain. Nyt Iso-Britanniassa Edinburghissa on päätetty rakentaa barrikadit estämään ajoneuvoilla tehtäviä iskuja.

Kaupungin ydinkeskustan ympärille on noussut ennen ensi kuussa järjestettävää International Fringe -tapahtumaa massiivisia barrikadeja, joiden läpi ihmiset kävelevät raudasta tehtyjen porttien läpi. Barrikadit on maalattu mustakeltaisiksi, joten ne erottuvat hyvin muusta kaupunkirakenteesta.

Splash
Splash
Splash