Maailman kallein mekko – tästä asusta maksettiin 4,8 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki historiaa vähänkin seuranneet tietävät miten Marilyn Monroe laukoi aikoinaan New Yorkin Madison Square Gardenissa John F. Kennedylle onnittelulaulun tämän syntymäpäivän kunniaksi 19. toukokuuta 1962. Tuolloin Monroen yllä nähty mekko nousi sittemmin maailman kalleimmaksi mekoksi, kun siitä maksettiin huutokaupassa peräti 4,8 miljoonaa dollaria.

Ennätyksen tehtyään mekko siirretään näytteille San Franciscossa sijaitsevaan Ripley’s Believe It or Not! -museoon, jossa sitä voi nyt ihastella kuka tahansa.

Mekosta kiinnostuneiden kannattaa tosin pitää kiirettä, sillä se on esillä vain 9. syyskuuta saakka. Yhtiön johtaja Edward Meyerin mukaan kyseessä on 1900-luvun pophistorian tunnetuin asu, jolla oli suuri merkitys Marilyn Monroelle, John F. Kennedylle ja Yhdysvalloille.

Splash
Splash
Splash