Unohda soutaminen! Nyt tulee kantosiipipyörä – vauhtia polkemalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi-Seelantilaisen Manta5-yhtiön kehittelemä laite tarjoaa uudenlaisen tavan liikkua vedessä. Kyseessä on pienikokoinen poljettava kantosiipialus, joka muistuttaa hieman vesiskootterin ja polkupyörän välimuotoa.

Manta5:n Hydrofoiler XE-1 -laitte mahdollistaa vedessä kiitämisen polkemalla sitä kuin polkupyörää. Yhden hengen ajoneuvossa on kaksi hiilikuidusta valmistettua kantosiipeä ja 400 wattin moottori, joiden ansiosta Hydrofoiler XE-1 liikkuu veden pinnalla.

Kuljettajien ei tarvitse pelätä veteen putoamista, sillä uponneen laitteen voi polkea takaisin pinnalle. Hydrofoiler painaa noin 20 kiloa, ja sen osia voi irrottaa jotta laite mahtuisi pienempään tilaan kuljettaessa.

Newatlas-sivuston mukaan Hydrofoiler XE-1 -kulkuneuvon odotetaan saapuvan markkinoille loppuvuodesta 2018. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka paljon kantosiipipyörästä saa maksaa.