Upea animaatio tehtiin kurpitsalyhdyillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kurpitsalyhdyt ovat kuuluneet halloween-perintöön jo vuosisatojen ajan. Juhlan synnyinseudulla Irlannissa lyhtyinä käytettiin tosin alkujaan nauriita joille kaiverrettiin kasvot.

Animaattorit Sean Ohkenkamp ja Rob Popkin päättivät taannoin keksiä kurpitsalyhdyille uudenlaista käyttöä. He loivat lyhyen stop motion -animaation, joka toteutettiin kurpitsojen pintaan tehtyjen kuvioiden avulla.

Popkin ja Ohkenkamp kaiversivat jokaiseen kurpitsaan kuvioita ja ottivat niistä kaksi kuvaa. Jokainen kurpitsa toimi animaation yhtenä kuvana. Lopputuloksena syntyneessä videossa hedelmien pinnoille tehdyt kuviot muodostivat animaation.

Myös animaation taustalla kuultava musiikki syntyi kurpitsojen avulla. Se toteutettiin lyömällä hedelmiä rumpujen tavoin sekä kolistelemalla kurpitsojen kaiverruksessa käytettyjä työkaluja.