Abu Dhabiin avattiin oma Louvre – rakennustyöt kestivät 10 vuotta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ranskan Pariisissa sijiatseva Louvren taidemuseo on nyt saanut rinnalleen sisarmuseon Abu Dhabiin. Arabimaahan perustetun museon oli tarkoitus avata ovensa jo vuonna 2012, mutta tiukat rakennusmääräykset viivästyttivät projektia. Museossa nähdään muun muassa Vincent van Goghin ja Leonardo da Vincin teoksia.

Ranskalainen arkkitehti Jean Nouvel suunnitteli Abu Dhabiin avatun Louvren museon. Arabiemiirikuntien liitto ja Ranska solmivat kymmenen vuotta sitten miljardisopimuksen, jonka mukaan Abu Dhabi tekee yhteistyötä Louvren taidemuseon kanssa 30 vuoden ajan. Sopimukseen kuuluu myös legendaarisen ranskalaismuseon nimen käyttöoikeus.

Louvren museo on ensimmäinen kolmesta Saadiyat Islandille avattavasta museosta. Noin viisi prosenttia Abu Dhabin Louvren taiteesta luokitellaan moderniksi. Esillä on myös Ranskan Louvresta lainattuja taideteoksia, joiden takia museon ilmastoinnin on oltava erityisen tarkka. Abu Dhabin sää voi nousta helposti jopa 40 asteeseen, Daily Mail uutisoi.

‎ستأسر كلاً من أشعة الشمس وضوء القمر زوار متحف #اللوفر_أبوظبي مع شروق الشمس وغروبها. إذ سيسري شعاع النور في أرجاء قبة المتحف المصمّمة بعناية فائقة، مما سيسمح بتسرب الضوء إلى داخل المتحف مع توفير الظل للفن ومحبيه عندما يفتتح المتحف أبوابه بعد أربعين يوماً ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ With the rising and the setting of the sun, #LouvreAbuDhabi's visitors will be delicately drenched in sunlight and starlight. The #RainofLight will shine through the museum's dome, bathing the museum in patterns made by the sun. We open our doors to the world in 40 days! #WorldArchitectureDay. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‎©اللوفر أبوظبي – تصوير محمد سومجي ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ © Louvre Abu Dhabi – Photography by Mohamed Somji

A post shared by Louvre Abu Dhabi (@louvreabudhabi) on

احتفالاً بيوم السياحة العالمي 2017، ندعوكم لوضع متحف #اللوفر_أبوظبي على قائمة وجهات سفركم لهذا العام. حيث سيأسركم جمال قبة المتحف والأعمال الفنية المعروضة من مختلف أنحاء العالم والعصور. وفور افتتاحه، سيتحول هذا المتحف إلى أيقونة تجذب السياح من كل مكان #يوم_السياحة_العالمي‏ ‎‏⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ‏It's world tourism day! Make #LouvreAbuDhabi the top item on your travel destinations this year. Housing artworks from all cultures around the world, this museum will soon be an attraction for the city. #WTD2017 #TRAVELENJOYRESPECT

A post shared by Louvre Abu Dhabi (@louvreabudhabi) on