Valtava lintuparvi täytti taivaan – valokuvassa täydellinen ajoitus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sadoista tai jopa tuhansista linnuista koostuvan parven lento voi olla miltei hypnoottista seurattavaa. Valtava parvi saattaa näyttää siltä, kuin kyseessä olisi useiden lintujen sijaan yksittäinen taivaalla liikkuva olento.

Hollantilaisen valokuvaajan, Jan Van Ijkenin The Art of Flying -videolla todistetaan hämmästyttävää näkyä. Siinä tuhannet kottaraiset lentävät suurikokoisessa parvessa, peittäen miltei koko taivaan.

Lintujen saattaisi helposti kuvitella törmäävän toisiinsa parven muuttaessa yllättäen suuntaansa. Näin ei kuitenkaan käy eläinten hämmästyttävän reaktionopeuden ansiosta.

Gizmodo-sivuston mukaan kottaraisparvet kiehtovat tutkijoita erityisesti sen vuoksi, että niissä ei ole yksittäistä parvea johtavaa lintua. Koko parvi muuttaa suuntaansa ja nopeutta lähes samanaikaisesti yhden linnun perässä. Näni tuhannet kottaraiset pystyvät pakenemaan tehokkaasti saalistajia.