Älä työnnä sormiasi tähän! Lihaleikkuri tekee 2 000 siivua minuutissa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Jouluna kannattaa teroittaa veitsi parhaimpaansa terään, sillä juhla-aterialla tarjottavaa kinkkua tullaan siivuttamaan useaan eri otteeseen ja monen päivän ajan. Ehkäpä juuri tästä syystä netin uusintakierrokselle on lähtenyt jokunen vuosi sitten julkaistu video, jolla esitellään teollisuuskäyttöön tarkoitettua siivutuskonetta.

Videolla on Textor TS700-UB -mallin supernopea lihaleikkuri. Leikkurin terä siivuttaa pepperonimakkaraa tai pekonia järisyttäviä määriä yhden minuutin aikana. Tämän leikkurin lähelle ei totisesti halua sormia tai muitakaan vartalon osia.

Suomalaiset syövät jouluna yhteensä noin seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua. Nykyisin panostetaan yhä enemmän lähituottajien ja luomutilojen valikoimiin. Jouluaterian lisäksi kinkkua syödän leivän päällä välipäivinä ja kinkun loppuosasta valmistetaan esimerkiksi kinkkukiusausta, hernekeittoa tai piirakkaa.