Kirkas tulipallo Suomen taivaalla – havaintoja tulvii ympäri maata

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen illalla noin kello 20.00 aikaan Suomen taivaalla havaittiin jälleen poikkeuksellisen kirkas valoilmiö. Ursan ylläpitämän Taivaanvahti-havaintopalvelun mukaan tulipallo havaittiin suuressa osassa maata ja siitä tuli nopeasti suuri määrä ilmoituksia.

– Suomen yllä lensi huomiotaherättävä tulipallo. Tapauksesta on saapunut lyhyessa ajassa runsaat 150 havaintoa Taivaanvahtiin. Ensimmäiset havainnot ulottuivat Sallasta Turun seudulle asti. Tulipallotyöryhmän Matias Takalan alustavan, karkean mallinnuksen mukaan kappaleen lento on päättynyt Keski-Suomen maakunnan pohjoisosien suunnalla, verkkopalvelu kertoi havainnoista.

Eilinen tulipallo tallentui ainakin Warkauden Kassiopeijan kameraan. Edellisen kerran poikkeuksellisen suuri tulipallo iskeytyi Suomen taivaalle 11. joulukuuta, jolloin se havaittiin Etelä-Suomen alueella. Kappale sammui arviolta Karkkilan ja Tammelan välillä ja tuhoutui todennäköisesti lähes kokonaan.