72-vuotias on juossut jo 2 000 maratonia

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maraton on 42,195 kilometriä pitkä juoksumatka. Yhdysvalloissa asuu 72-vuotias Larry Macon -niminen mies, joka on juossut elämänsä aikana yhteensä 2.000 maratonia. Juoksuharrastus alkoi sattumalta.

Lakimiehenä työskennellyt Larry Macon oli kateellinen työkavereilleen, sillä he kehuivat harrastavansa viikonloppuisin erilaisia liikuntamuotoja. Kun kollegat kysyivät Maconilta suunnitelmia, valehteli hän treenaavansa kolmen viikon päästä pidettävään maratoniin. Siitä alkoi miehen juoksuharrastus.

Larry juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin muutaman viikon harjoittelun jälkeen hieman yli viiteen tuntiin. Hän oli tällöin 52-vuotias. Nyt, 20 vuotta myöhemmin, mies on juossut maratonin yli 2.000 kertaa useissa eri kilpailuissa. Tämä tarkoittaa karkeasti noin sataa maratonia vuodessa, Men’s Health laskee.

Kun Maconilta kysyy seuraavaa tavoitetta juoksuharrastuksessa, haluaa hän suorittaa vielä 2.000 maratonia lisää. Hän ei noudata erityistä treeniohjelmaa, mutta kertoo olevansa kasvissyöjä eläimiin kohdistuvien empatioittensa vuoksi. Maratonin jälkeen hän nauttii kylmää kaakaota.