Hipsterit rakastuivat raakaveteen – sisältö paljastui hanavedeksi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Piilaaksossa on trendikästä juoda raakavettä. Kalliilla hinnalla myytävää vettä markkinoidaan sen terveysvaikutuksilla, sillä raakavedessä kerrotaan olevan runsaasti mineraaleja ja probiootteja. Sen mainostetaan usein olevan suodattamatonta lähdevettä, joka maksaa 20 euroa gallonalta, eli reilu viisi euroa per litra.

Live Water -niminen yritys myy asiakkailleen Fountain of Truth -nimistä tuotetta, jonka kerrotaan olevan peräisin Oregonissa sijaitsevasta Opal Springs -lähteestä. Men’s Healthin tekemien selvitysten mukaan vesi on todellakin peräisin lähteestä – kuten myös kaikkien alueella asuvien amerikkalaisten tavallinen hanajohtovesi. Lähteellä on vedenottolaitos, josta vesi ohjataan eteenpäin.

Kun aikakausilehden toimittaja kysyi asiasta raakavettä kovaan hintaan myyneeltä yritykseltä, myönsi se myyvänsä asiakkailleen oregonilaista vesijohtovettä – jonka alkuperä on Opal Spring -lähteessä. Toisin sanoen kuka tahansa voisi matkustaa Jefferson Countyyn täyttämään vesiastiansa samalla vedellä. Live Waterin vettä ei ole kuitenkaan käsitelty myyntiä varten, joten sen säilyvyys on muita pullovesiä heikompi. Tuotteen käyttöikä on yhden kuunkierron pituinen.

https://www.instagram.com/p/Bb-3jOXBAtY/