Taiteilijan kädenjälki hämmästyttää – nämä eivät ole valokuvia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taiteilija Chiamonwu Joyn työt saattavat näyttää mustavalkoisilta valokuvilta. Tosiasiassa nigerialaisnaisen työt eivät kuitenkaan ole kameralla otettuja, vaan käsin piirrettyjä.

Chiamonqu Joy luo uskomattoman tarkkoja töitään grafiitti- ja hiilikynillä. 23-vuotias taiteilija kertoo piirtäneensä seitsemänvuotiaasta saakka, mutta ammattitaiteilijana hän on toiminut vasta kolmen vuoden ajan.

Joy kertoo Metro-sivustolle isokokoisen teoksen syntyvän noin kuukaudessa. Keskikokoiseen tai pieneen piirrokseen aikaa kuluu 2-3 viikkoa. Taiteilija paljastaa itse valitsevansa piirrostensa aiheen sen perusteella, mikä häntä koskettaa tai kiehtoo.

Erityisesti Joyn töiden inspiraationa toimivat Nigerian igbojen perinteet ja kulttuuri. Taiteilijan työt ovat herättäneet ihastusta erityisesti Instagramissa. Joyn tilillä onkin yli 27 tuhatta seuraajaa.