Virus leviää nyt Facebook Messengerissä – älä avaa tätä videolinkkiä!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on yli miljardilla aktiivisella käyttäjällään otollinen alusta myös rikollisille ja muille nettihuijareille. Tänään Facebook Messengerissä on lähtenyt jälleen leviämään ärhäkkä vanha tuttu virus.

Viime vuonna suomalaisten käyttäjien keskuudessa levisi virus, joka näyttää nyt aktivoituneen uudelleen ja tänään Staran toimitus on saanut ilmoituksia viruksen leviämisestä. Virus leviää muuten samanlaisena kuin aiemmin, mutta nyt sen linkki on hieman muuttunut aikaisemmasta.

Virus leviää, kun käyttäjä saa videoon viittaavan Facebook Messenger -viestin, joka alkaa hänen omalla nimellään esimerkiksi ”Mikko Video”. Viestissä on lisäksi linkki, jonka klikkaaminen ja kohdesivulle siirtyminen saastuttaa vastaanottajan Facebook-käyttäjätilin levittämään virusta edelleen kavereille. Leviäminen tapahtuu käyttäjän tietämättä. Leviämisen voi estää olemalla klikkaamatta kyseistä linkkiä.