Yksinäinen suula rakastui betonilintuun – löydettiin kuolleena sen viereltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudesta-Seelannista kantautuu traaginen tositarina yksinäisestä linnusta, joka rakastui elottomaan olentoon. Nigel-niminen suula vietti kolme vuotta betonisen linnun seurassa. Mana-saarelle tuotiin vuonna 1976 joukko betonisia tekolintuja.

Niiden tarkoituksena oli houkutella paikalle oikeita suulia. Menetelmä ei toiminut vuosikymmeniin, kunnes paikalle ilmaantui vuonna 2012 yksinäinen Nigel-lintu.

Betonilintuun rakastunut Nigel vietti saarella vuosia yksin. Vasta muutama viikko sitten saarelle ilmaantui kolme oikeaa suulaa. Nigel ei kuitenkaan hakeutunut niiden seuraan, ja se löydettiin taannoin kuolleena betonisen rakkaansa viereltä.

– Nigelin elämä oli varmasti turhauttavaa. Olipa se yksinäinen tai ei, se ei saanut koskaan mitään takaisin. Kyseessä oli varmasti outo kokemus vuosien kosiskelun jälkeen, tutkija Chris Bell kuvaili The Guardian -lehdelle.

Nigelin traaginen elo ei ollut kuitenkaan turhaa. Bellin mukaan saarelle viime viikkoina ilmaantuneet suulat lensivät paikalle todennäköisesti juuri Nigelin ansiosta.