Koiria pelkäävä sokea sai opas-minihevosen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Mohammed Salim Patel on ensimmäinen Yhdistyneen kuningaskunnan kansalainen, joka saa miniatyyrihevosen viralliseksi opaseläimekseen. Mies kärsii koirapelosta, eikä siten voi saada perinteistä lemmikkieläintä päivittäisten askareiden avuksi.

Digby-nimisestä miniatyyrihevosesta koulutetaan Britteihin ensimmäistä opaseläimenä toimivaa hevosta. Verkkokalvonrappeumaa sairastava Mohammed Salim Patel oli yrittänyt tulla toimeen koirapelkonsa kanssa, mutta innostui kuultuaan opashevosista. Digby on nyt kahdeksan kuukautta vanha ja sen kouluttaminen opaseläimen tehtäviin kestää kaksi vuotta.

Miniatyyrihevosia on käytetty opaseläiminä jo aiemmin muun muassa Yhdysvalloissa. Niitä ylistetään, sillä pienikokoiset hevoset voivat elää jopa 30-vuotiaaksi. Digby kulkee tulevan omistajansa mukana myös työpaikoilla, jolloin se käyttää vaippoja kakkavahinkojen estämiseksi, Independent uutisoi. Osa ihmisistä pitää miniatyyrihevosta liian isokokoisena opaseläimen tehtäviin.