Tänään on valtakunnallinen pizzapäivä!

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helmikuun 9. päivä on omistettu pitsalle. Tänä vuonna päivä osuu perjantain kohdalle, mikä antaa monille oivan tilaisuuden tilata tai valmistaa pitsaa viikonlopun alkamisen kunniaksi.

Pizza-sana on alunperin tarkoittanut kaikkia taikinapohjaisia ruokalajeja. Nykyisin taikinapohjaa suuremmassa roolissa on yleensä pitsan päälle pantavat täytteet. Pitsasta on kehitelty vuosien varrella lukuisia eri versioita, aina uudenlaisista pohjan raaka-aineista taitettuihin versioihin. Pääasiana yleensä on, että pitsassa on runsaasti juustoa ja tomaattikastiketta.

Suomessa pitseriat yleistyivät 1970-luvulla. Jo seuraavalla vuosikymmenellä alkoi einespitsojen valmistaminen. Pitsoissa voi olla paksu pohja chicagolaiseen tyyliin tai ohut ja rapea napolilaisittain. Yhdysvalloissa vietetään tänään valtakunnallista pitsapäivää, ja päätimme omia juhlan myös Suomeen. Nyt aika valita täytteet.

National Pizza Day

It's National Pizza Day! Who are you going to celebrate with tonight? 🇮🇹🍕

Publié par LADbible sur vendredi 9 février 2018