Suklaasta täytyy nauttia – huono omatunto kumoaa hyvät vaikutukset

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että yli 70 prosenttia kaakaota sisältävät suklaat ovat terveellisiä ja jopa hyödyllisiä pieninä määrinä nautittuina. Suklaan syömisellä voi parantaa muistia, kognitiivista ajattelukykyä ja mahdollisesti ehkäistä dementiaa. Ravintoneuvojan mukaan suuri hyöty tulee myös hyvää oloa lisäävistä hormooneista, joita suklaa kehossa vapauttaa.

Tumman suklaan sijaan moni herkuttelija voi nauttia enemmän maitosuklaasta, jossa on suurempi määrä sokeria ja rasvaa. Tämän vuoksi epäterveellisen suklaan syömisestä moni poteekin huonoa omatuntoa. Ravintoneuvoja Lee Holmesin mukaan se on kuitenkin täysin turhaa, mikäli suklaata aikoo joka tapauksessa syödä.

Suklaan syöminen pienissä määrissä ei ole niin paha asia, että siitä tulisi potea huonoa omatuntoa. Suklaa vapauttaa kehossa serotoniinia, mikä saa ihmiset onnelliseksi. Tätä positiivista vaikutusta ei kannata kumota myrkyttämällä ajatuksiaan negatiivisilla asioilla. Holmes kehottaa Daily Mail -sivuston mukaan ottamaan silloin tällöin palasen suosikkisuklaataan ja syömään sen hitaasti suurella nautinnolla ja arvostuksella.