Nyt huijataan Nordean asiakkaita: ”Rajoitukset perustuvat rahanpesulakiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettihuijaukset ovat nykyisin jo arkipäivää niin sosiaalisessa mediassa kuin myös varsinkin pankkipalveluihin liittyen. Parhaillaan suomalaisille käyttäjille leviää sähköposteissa suomenkielinen huijausviesti, joka esitetään Nordean asiakaspalvelun viestinä.

– Verkkopankissa järjestelmäpäivitysten vuoksi verkkopalvelujen käyttäjien on hyväksyttävä järjestelmäpäivitys ja päivittää tiedot ajantasalle. Päivitä tietosi ja tee järjestelmäpäivitys tästä. Prosessi järjestelmän ja tietojen päivittämiseksi on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi, viestissä kerrotaan.

Pankkihuijaus

Sähköpostissa on mukana linkki, jota klikkaamalla päätyy verkkosivustolle, jossa käyttäjältä yritetään saada urkittua pankkitunnuksia. Pankit eivät koskaan kysy pankkitietoja sähköposteilla, joten tämä ja vastaavat viestit tulee poistaa välittömästi. Nyt leviävässä huijauksessa vastaanottajia uhataan palvelujen rajoituksilla, jos he eivät käy täyttämässä tietojaan.

– Ilman tietojen päivitystä pankkipalveluita voidaan joutua rajoittamaan. Rajoitukset koskevat maksukortteja ja verkkopankkia tai muuta tilin käyttöä. Rajoitukset perustuvat 15.01.2018 voimaan tulleeseen uuteen rahanpesulakiin.